Բաղադրիչներ՝
- 2 ճ/գ ձիթապտղի յուղ
- 400 գ տավարի միս
- 1 սոխ, կտրատած
- 2 պճեղ սխտոր, թակած
- 100 գ գազար՝ քերած
- 2 x 400 գ թակած լոլիկ
- 400 մլ արգանակ
- 400գ չորացրած սպագետտի
- աղ և պղպեղ
Պատրաստման Եղանակը՝
- Մեծ կաթսան տաքացնել միջին կրակի վրա: Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ և տաքանալուց հետո ավելացնել տավարի միսը և մի պտղունց աղ և պղպեղ: Միջին բարձր ջերմության վրա եփեք միսը մինչև լավ կարմրի:
- Եվս մեկ ճաշի գդալ ձեթ ավելացրեք այն ֆարշով կաթսայի մեջ և կրակը միացրեք միջին աստիճանի վրա: Ավելացնել սոխը և մի պտղունց աղ և տապակել 5-6 րոպե։ Ավելացնել սխտորը և եփել ևս 2 րոպե։ Ավելացնում ենք քերած գազարը։
- Լոլիկը ավելացնել տապակի մեջ և լավ հարել, որպեսզի խառնվի։ Լցնել արգանակի մեջ, բերել եռման աստիճանի և այնուհետև նվազեցնել ջերմաստիճանը, որպեսզի նրբորեն եփվի 45 րոպե կամ մինչև սոուսը թանձրանա: Ավելացնել համեմունքը ըստ անհրաժեշտության։
- Սպագետտին եփելու համար, տաքացրեք մի մեծ կաթսա ջուր և ավելացրեք մի պտղունց աղ: Եփել ըստ փաթեթավորման հրահանգների։ Սպագետտիի եփվելուց հետո, քամում ենք այն և ավելացնում բոլոնեզի սոուսով թավայի մեջ:
Լավ խառնել և մատուցել։